Nepřihlášený uživatelKOŠÍK : 0.00 Kč (počet položek : 0)

MENU

  • Titulní strana
  • Košík
  • Novinky
  • Ke stažení

Hledání

    

Sortiment - NORMY

  • Normy ČSN
  • Aktuální nabídka
  • Starší nabídky
  • Jak nakupovat

Sortiment - OSTATNÍ

  • Publikace ČNI (1)
  • Normy TPG (1)
  • Normy TNV (76)
  • Ekonomika (17)
    - SAGIT (15)
    - ANAG (1)
    - GRADA (1)
    - Ostatní (0)
  • Zdvihací zařízení (22)
  • Literatura manažer (10)
    - Jakost (3)
    - Obchod (5)
    - Různé (2)
  • Publikace ekologie (0)
  • Doplňkový prodej (1)
    - Publikace DTO CZ (0)
    - Různé (1)

OBJEDNÁVKY

  • Stav objednávky

PŘIHLÁŠENÍ

Jméno:
  Heslo:

  • Registrace
  • Zapomenuté heslo

DŮLEŽITÉ INFORMACE

  • Aktuální ceník norem
  • Obchodní podmínky
  • Ochrana osobních dat
  • FAQ nejčastější dotazy
  • Kde nás najdete

Ostatní

Tyto stránky jsou kompatibilní s
IE 6 a výše, Opera 9.02.

 

Detail zboží

665209 - ČSN EN 13697 - Chemické dezinfekční přípravky a antiseptika - Kvantitativní zkouška na neporézním povrchu bez mechanického působení k hodnocení baktericidní a levurocidní a/nebo fungicidní aktivity chemických dezinfekčních přípravků používaných v potravinářství, průmyslu, domácnostech a veřejných prostorách - Zkušební metoda bez mechanického působení a požadavky (fáze 2 / stupeň 2)

Název : 665209 - ČSN EN 13697 - Chemické dezinfekční přípravky a antiseptika - Kvantitativní zkouška na neporézním povrchu bez mechanického působení k hodnocení baktericidní a levurocidní a/nebo fungicidní aktivity chemických dezinfekčních přípravků používaných v potravinářství, průmyslu, domácnostech a veřejných prostorách - Zkušební metoda bez mechanického působení a požadavky (fáze 2 / stupeň 2)
Označení normy : ČSN EN 13697
Katalogové číslo : 518754
Třídící znak : 665209
Účinnost : 2024-05-01
Věstník : 2024.04
Strany : 44
Převzata :vyhlášením ve Věstníku - v angličtině
Cena :438.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 438.00 Kč
ks
ANOTACE

"ČSN EN 13697


This document specifies a test method (phase 2/step 2) and the minimum requirements for bactericidal and yeasticidal and/or fungicidal activity of chemical disinfectants that form a homogeneous physically stable preparation in hard water or - in the case of ready-to-use products - with water in food, industrial, domestic and institutional areas, excluding areas and situations where disinfection is medically indicated and excluding products used on living tissues.

This document applies to products that are used for disinfecting non-porous surfaces without mechanical action.


This document is applicable at least to the following:
a) processing, distribution and retailing of:


1) food of animal origin:




i) milk and milk products;




ii) meat and meat products;




iii) fish, seafood and products;




iv) eggs and egg products;




v) animal feeds;




vi) etc.


2) food of vegetable origin:




i) beverages;




ii) fruits, vegetables and derivatives (including distilleries and sugar refineries);




iii) flour, milling and baking;




iv) animal feeds;




v) etc.


b) institutional and domestic areas:


1) catering establishments;


2) public areas;


3) public transports;


4) schools;


5) nurseries;


6) shops;


7) sports rooms;


8) waste containers (bins);


9) hotels;


10) dwellings;


11) clinically non sensitive areas of hospitals;


12) offices;


13) etc.

c) other industrial areas:


1) packaging material;


2) biotechnology (yeast, proteins, enzymes...);


3) pharmaceutical;


4) cosmetics and toiletries;


5) textiles;


6) space industry, computer industry;


7) etc.


This document does not apply when the product is applied via an automatic airborne disinfection method; in such cases, see EN 17272.


Using this document, it is possible to determine the bactericidal and yeasticidal and/or fungicidal activity of the undiluted product. As three concentrations are tested, in the active to non-active range, dilution of the product is needed and, therefore, the product forms a homogeneous stable preparation in hard water.

EN 14885 specifies in detail the relationship of the various tests to one another and to use recommendations.
NOTE 1 - The method described is intended to determine the activity of commercial formulations or active substances on bacteria and/or fungi in the conditions in which they are used.
NOTE 2 - This method cannot be used to evaluate the activity of products against mycobacteria."

Zpět

Copyright DTO CZ s.r.o.