Nepřihlášený uživatelKOŠÍK : 0.00 Kč (počet položek : 0)

MENU

  • Titulní strana
  • Košík
  • Novinky
  • Ke stažení

Hledání

    

Sortiment - NORMY

  • Normy ČSN
  • Aktuální nabídka
  • Starší nabídky
  • Jak nakupovat

Sortiment - OSTATNÍ

  • Publikace ČNI (1)
  • Normy TPG (1)
  • Normy TNV (76)
  • Ekonomika (17)
    - SAGIT (15)
    - ANAG (1)
    - GRADA (1)
    - Ostatní (0)
  • Zdvihací zařízení (22)
  • Literatura manažer (10)
    - Jakost (3)
    - Obchod (5)
    - Různé (2)
  • Publikace ekologie (0)
  • Doplňkový prodej (1)
    - Publikace DTO CZ (0)
    - Různé (1)

OBJEDNÁVKY

  • Stav objednávky

PŘIHLÁŠENÍ

Jméno:
  Heslo:

  • Registrace
  • Zapomenuté heslo

DŮLEŽITÉ INFORMACE

  • Aktuální ceník norem
  • Obchodní podmínky
  • Ochrana osobních dat
  • FAQ nejčastější dotazy
  • Kde nás najdete

Ostatní

Tyto stránky jsou kompatibilní s
IE 6 a výše, Opera 9.02.

 

Detail zboží

647130 - ČSN EN 14481 - Materiály a předměty určené pro styk s potravinami - Plasty - Metody zkoušení pro stanovení tukového kontaktu

Název : 647130 - ČSN EN 14481 - Materiály a předměty určené pro styk s potravinami - Plasty - Metody zkoušení pro stanovení tukového kontaktu
Označení normy : ČSN EN 14481
Katalogové číslo : 69086
Třídící znak : 647130
Účinnost : 2004-01-01
Věstník : 2003.12
Strany : 16
Cena :228.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 228.00 Kč
ks
ANOTACE

"ČSN EN 14481


Tato část evropské normy specifikuje metodu zkoušení pro stanovení tukového kontaktu a je použitelná pro všechny potraviny. Zkoušení některých potravin může vyžadovat modifikace této metody. Metoda je použitelná pro podmínky kontaktu od -20 st.C do 100 st.C.

Tukový kontakt mezi potravinou a materiálem nebo výrobkem z plastu se stanovuje umístěním potraviny do kontaktu s polyethylenovou fólií obsahující fluorescenční barvivo rozpustné v tuku. Po expozici je barvivo extrahováno z potraviny a stanovováno vysoce účinnou kapalinovou chromatografií (HPLC) s fluorescenční detekcí. Metoda využívá 1,6-difenyl-1,3,5-hexatrienu jako vnitřního standardu. Stupeň přenosu je úměrný míře tukového kontaktu a používá se ke stanovení, zda se může nebo nemůže použít simulant D v následných zkouškách plastů určených pro kontakt s takovými typy potravin.

Zkoušená potravina by měla být stejná nebo podobného složení jako potravina, která přijde do kontaktu s plastem při skutečném použití. Vzhledem k možným problémům se získáním reprodukovatelného kontaktu mezi potravinou a fólií se zkouška provádí na pěti identických vzorcích potraviny."

Zpět

Copyright DTO CZ s.r.o.