Detail zboží
571422 - ČSN ISO 13580 - Jogurt - Stanovení obsahu celkové sušiny (Referenční metoda) | ||
Název : 571422 - ČSN ISO 13580 - Jogurt - Stanovení obsahu celkové sušiny (Referenční metoda)
Označení normy : ČSN ISO 13580 Katalogové číslo : 80034 Třídící znak : 571422 Účinnost : 2008-01-01 Věstník : 2007.12 Strany : 12 | ||
Cena : | 204.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 204.00 Kč | |
ANOTACE "ČSN ISO 13580 Norma specifikuje metodu pro stanovení celkové sušiny bílého, ochuceného, slazeného a ovocného jogurtu. Podstatou metody je sušení vzorku jogurtu s oxidem zinečnatým v sušárně při teplotě 102 st.C ± 2 st.C do konstantní hmotnosti za podmínek popsaných v této normě. Pro kompenzaci úbytku vody, ke kterému dochází neutralizací jogurtu oxidem zinečnatým, je nezbytné stanovit titrační kyselost zkušebního vzorku podle ISO 11869. Obsah celkové sušiny jogurtu závisí nejen na odpařené vodě, ale je ovlivněn i titrační kyselostí jogurtu." |