Detail zboží
569604 - ČSN 56 9604 - Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce | ||
Název : 569604 - ČSN 56 9604 - Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce
Označení normy : ČSN 56 9604 Katalogové číslo : 75474 Třídící znak : 569604 Účinnost : 2006-05-01 Věstník : 2006.04 Strany : 24 | ||
Cena : | 335.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 335.00 Kč | |
ANOTACE "ČSN 56 9604 Uvedená technická norma obsahuje pravidla a doporučení pro zavedení a dodržování správné hygienické a výrobní praxe při výrobě sterilované zeleniny a ovoce balených výrobků v hermeticky uzavřených obalech. Norma obsahuje základní požadavky pro výrobu a sklizeň konzervárenských surovin. Uvádí obecné požadavky na dodržování hygienických a výrobních zásad při produkci sterilovaných zeleninových a ovocných výrobků. Jsou v ní uvedeny zásady osobní hygieny pracovníků včetně jejich školení při této výrobě. Norma uvádí doporučené technologické postupy při výrobě sterilovaných zeleninových a ovocných výrobků, včetně požadavků na obaly a jejich skladování a distribuci. V normě jsou také obsaženy doporučené výrobní postupy různých typů sterilačních zařízení pro sterilaci zeleniny a ovoce a doporučené odkazy na kritické body v rámci pracovního procesu, které by měly mít zapracovány jednotliví zpracovatelé sterilovaných a zeleninových a ovocných výrobků v systému HACCP. " |