Detail zboží
560695 - ČSN ISO 5497 - Senzorická analýza - Metodologie - Pokyny pro přípravu vzorků, pro které není vhodné použít přímou senzorickou analýzu | ||
Název : 560695 - ČSN ISO 5497 - Senzorická analýza - Metodologie - Pokyny pro přípravu vzorků, pro které není vhodné použít přímou senzorickou analýzu
Označení normy : ČSN ISO 5497 Katalogové číslo : 89930 Třídící znak : 560695 Účinnost : 2012-03-01 Věstník : 2012.02 Strany : 8 | ||
Cena : | 129.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 129.00 Kč | |
ANOTACE "ČSN ISO 5497 Tato mezinárodní norma udává pokyny pro přípravu potravinářských vzorků, pro které není vhodné použít přímou senzorickou analýzu buď kvůli intenzitě jejich chuti a vůně, nebo kvůli jejich fyzikálnímu stavu (viskozitě, barvě, práškovitosti apod.). Je použitelná zvláště na vzorky výrobků s intenzivní chutí a vůní (jako je koření a přísady) a na vzorky velmi koncentrovaných výrobků (sirupy, extrakty apod.). Nepoužívá se na vzorky výrobků tradičně konzumovaných ve formě výluhů, nálevů nebo odvarů (např. čaj, káva, léčivé byliny)." |