Nepřihlášený uživatelKOŠÍK : 0.00 Kč (počet položek : 0)

MENU

  • Titulní strana
  • Košík
  • Novinky
  • Ke stažení

Hledání

    

Sortiment - NORMY

  • Normy ČSN
  • Aktuální nabídka
  • Starší nabídky
  • Jak nakupovat

Sortiment - OSTATNÍ

  • Publikace ČNI (1)
  • Normy TPG (1)
  • Normy TNV (76)
  • Ekonomika (17)
    - SAGIT (15)
    - ANAG (1)
    - GRADA (1)
    - Ostatní (0)
  • Zdvihací zařízení (22)
  • Literatura manažer (10)
    - Jakost (3)
    - Obchod (5)
    - Různé (2)
  • Publikace ekologie (0)
  • Doplňkový prodej (1)
    - Publikace DTO CZ (0)
    - Různé (1)

OBJEDNÁVKY

  • Stav objednávky

PŘIHLÁŠENÍ

Jméno:
  Heslo:

  • Registrace
  • Zapomenuté heslo

DŮLEŽITÉ INFORMACE

  • Aktuální ceník norem
  • Obchodní podmínky
  • Ochrana osobních dat
  • FAQ nejčastější dotazy
  • Kde nás najdete

Ostatní

Tyto stránky jsou kompatibilní s
IE 6 a výše, Opera 9.02.

 

Detail zboží

560649 - ČSN ISO 29981 - Mléčné výrobky - Stanovení počtu presumptivních bifidobakterií - Technika počítání kolonií vykultivovaných při 37 st.C

Název : 560649 - ČSN ISO 29981 - Mléčné výrobky - Stanovení počtu presumptivních bifidobakterií - Technika počítání kolonií vykultivovaných při 37 st.C
Označení normy : ČSN ISO 29981
Katalogové číslo : 87020
Třídící znak : 560649
Účinnost : 2010-12-01
Věstník : 2010.11
Strany : 20
Cena :228.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 228.00 Kč
ks
ANOTACE

"ČSN ISO 29981

Tato česká norma specifikuje metodu selektivního stanovení počtu presumptivních bifidobakterií v mléčných výrobcích technikou počítání kolonií vykultivovaných při 37 st.C za anaerobních podmínek. Jako kultivační půda se používá selektivní agar TOS-MUP, tj. propionátový agar s transgalaktosylovanými oligosacharidy (TOS) suplementovaný lithnou solí antibiotika mupirocinu (MUP). Složka TOS podporuje růst bifidobakterií používaných v mléčných výrobcích, suplement MUP inhibuje růst typických jogurtových bakterií (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus), mezolifních kultur (např. Lactococcus lactis) a dále Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei a Lactobacillus rhamnosus. Používá se technika zalévání inokula agarem TOS-MUP, alternativně lze použít automatizované techniky očkování na povrch této půdy, pokud jsou validovány. Tato metoda platí pro mléčné výrobky jako mléko, kysané mléko, sušené mléko, kojenecká a dětská výživa na bázi mléka a startovací kultury, kde jsou tyto bakterie přítomny, jsou životaschopné a vyskytují se v kombinaci s jinými bakteriemi mléčného kvašení."

Zpět

Copyright DTO CZ s.r.o.