Detail zboží
560186 - ČSN 56 0186-12 - Metody zkoušení piva - Část 12: Stanovení celkového dusíku | ||
Název : 560186 - ČSN 56 0186-12 - Metody zkoušení piva - Část 12: Stanovení celkového dusíku
Označení normy : ČSN 56 0186-12 Katalogové číslo : 87414 Třídící znak : 560186 Účinnost : 2011-02-01 Věstník : 2011.01 Strany : 8 | ||
Cena : | 129.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 129.00 Kč | |
ANOTACE "ČSN 56 0186-12 Množství dusíkatých látek v pivě a ve sladu závisí na kvalitě použitého ječmene, resp. na obsahu bílkovin. Kromě stanovení celkových dusíkatých látek v pivě a ve sladu, resp. bílkovin, je důležitá hodnota rozpustných dusíkatých látek, které přejdou do roztoku při kongresním rmutování. Jejich hodnota dokládá míru proteolytického rozštěpení vysokomolekulárních dusíkatých sloučenin během sladování a následného rmutování. Množství a kvalita rozpustných dusíkatých látek má velký vliv na technologii výroby piva a ovlivňuje jeho kvalitu. Nízkomolekulární dusíkaté sloučeniny (aminokyseliny) jsou důležité pro pomnožení pivovarských kvasinek při hlavním kvašení. Jejich kvalitativní zastoupení ovlivňuje metabolismus kvasinek a tvorbu vedlejších produktů kvašení. Středně a vysokomolekulární rozpustné dusíkaté látky kladně ovlivňují pěnivost a plnost chuti piva." |