Nepřihlášený uživatelKOŠÍK : 0.00 Kč (počet položek : 0)

MENU

  • Titulní strana
  • Košík
  • Novinky
  • Ke stažení

Hledání

    

Sortiment - NORMY

  • Normy ČSN
  • Aktuální nabídka
  • Starší nabídky
  • Jak nakupovat

Sortiment - OSTATNÍ

  • Publikace ČNI (1)
  • Normy TPG (1)
  • Normy TNV (76)
  • Ekonomika (17)
    - SAGIT (15)
    - ANAG (1)
    - GRADA (1)
    - Ostatní (0)
  • Zdvihací zařízení (22)
  • Literatura manažer (10)
    - Jakost (3)
    - Obchod (5)
    - Různé (2)
  • Publikace ekologie (0)
  • Doplňkový prodej (1)
    - Publikace DTO CZ (0)
    - Různé (1)

OBJEDNÁVKY

  • Stav objednávky

PŘIHLÁŠENÍ

Jméno:
  Heslo:

  • Registrace
  • Zapomenuté heslo

DŮLEŽITÉ INFORMACE

  • Aktuální ceník norem
  • Obchodní podmínky
  • Ochrana osobních dat
  • FAQ nejčastější dotazy
  • Kde nás najdete

Ostatní

Tyto stránky jsou kompatibilní s
IE 6 a výše, Opera 9.02.

 

Detail zboží

560118 - ČSN EN ISO 16654 - Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda průkazu Escherichia coli O157

Název : 560118 - ČSN EN ISO 16654 - Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda průkazu Escherichia coli O157
Označení normy : ČSN EN ISO 16654
Katalogové číslo : 64090
Třídící znak : 560118
Účinnost : 2002-03-01
Věstník : 2002.02
Změny : *A1 11.17, *A2 9.23
Strany : 20
Cena :228.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 228.00 Kč
ks
ANOTACE

"ČSN EN ISO 16654


Tato norma je českou verzí evropské normy EN ISO16654:2001. Evropská norma EN ISO16654:2001 má status české technické normy. Norma specifikuje horizontální metodu průkazu Escherichia coli O157. Se zohledněním omezení, která jsou diskutována v úvodu, platí tato mezinárodní norma pro výrobky určené k lidské spotřebě nebo ke krmení zvířat. Za pozornost stojí v úvodu toto VAROVÁNÍ: Escherichia coli O157 může působit závažná život ohrožující onemocnění, a to při nízké infekční dávce. Byly popsány infekce získané při práci v laboratoři. Z hlediska ochrany zdraví laboratorních pracovníků je nezbytné, aby veškeré dílčí zkoušky, z nichž tato metoda sestává, prováděli pouze zkušení pracovníci používající správnou laboratorní praxi a aby pokud možno pracovali ve vhodném bezpečnostním zařízení. Musí být dodržovány příslušné národní předpisy platné pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci s tímto organismem. Likvidaci veškerých infekčních materiálů musí být věnována patřičná péče. Kromě toho je ještě v čl.9.3.2 toto VAROVÁNÍ: Je třeba používat aseptické techniky, aby se zabránilo vnější kontaminaci a tvorbě kontaminovaných aerosolů. Celý pracovní postup je nutné provádět v bezpečnostním boxu, pokud je k dispozici. Je třeba pracovat v ochranných rukavicích. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět normy, kapitolu 2 - Normativní odkazy, kapitolu 3 - Definice, kapitolu 4 - Podstata zkoušky, kapitolu 5 - Kultivační půdy, reagencia, antiséra, kapitolu 6 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 7 - Vzorkování, kapitolu 8 - Úprava analytického vzorku, kapitolu 9 - Postup zkoušky, kapitolu 10 - Zabezpečování jakosti, kapitolu 11 - Vyjádření výsledků a kapitolu 12 - Protokol o zkoušce. Dále norma obsahuje normativní Přílohu A a Bibliografii. Norma tedy stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy."


Změny a opravy norem
Označení změny :A1 (pro normu :ČSN EN ISO 16654 )

Název normy: ČSN EN ISO 16654 - Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda průkazu Escherichia coli O157
Katalogové číslo změny : 503643
Účinnost : 2017-12-01
Věstník : 2017.11
Skupina : 408
129.00 Kč
DPH: 0%
129.00,-
ks
Označení změny :A2 (pro normu :ČSN EN ISO 16654 )

Název normy: ČSN EN ISO 16654 - Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda průkazu Escherichia coli O157
Katalogové číslo změny : 517970
Účinnost : 2023-10-01
Věstník : 2023.09
Skupina : 408
129.00 Kč
DPH: 0%
129.00,-
ks

Zpět

Copyright DTO CZ s.r.o.