Nepřihlášený uživatelKOŠÍK : 0.00 Kč (počet položek : 0)

MENU

  • Titulní strana
  • Košík
  • Novinky
  • Ke stažení

Hledání

    

Sortiment - NORMY

  • Normy ČSN
  • Aktuální nabídka
  • Starší nabídky
  • Jak nakupovat

Sortiment - OSTATNÍ

  • Publikace ČNI (1)
  • Normy TPG (1)
  • Normy TNV (76)
  • Ekonomika (17)
    - SAGIT (15)
    - ANAG (1)
    - GRADA (1)
    - Ostatní (0)
  • Zdvihací zařízení (22)
  • Literatura manažer (10)
    - Jakost (3)
    - Obchod (5)
    - Různé (2)
  • Publikace ekologie (0)
  • Doplňkový prodej (1)
    - Publikace DTO CZ (0)
    - Různé (1)

OBJEDNÁVKY

  • Stav objednávky

PŘIHLÁŠENÍ

Jméno:
  Heslo:

  • Registrace
  • Zapomenuté heslo

DŮLEŽITÉ INFORMACE

  • Aktuální ceník norem
  • Obchodní podmínky
  • Ochrana osobních dat
  • FAQ nejčastější dotazy
  • Kde nás najdete

Ostatní

Tyto stránky jsou kompatibilní s
IE 6 a výše, Opera 9.02.

 

Detail zboží

560044 - ČSN EN 12856 - Potraviny - Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu - Stanovení pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie

Název : 560044 - ČSN EN 12856 - Potraviny - Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu - Stanovení pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Označení normy : ČSN EN 12856
Katalogové číslo : 58527
Třídící znak : 560044
Účinnost : 2000-06-01
Věstník : 2000.05
Strany : 24
Cena :335.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 335.00 Kč
ks
ANOTACE

"ČSN EN 12856


Tato norma specifikuje metodu vysokoúčinné kapalinové chromatografie s reverzní fází (RP-HPLC) pro stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v různých potravinách. Popsanou metodu je rovněž možné použít pro stanovení kofeinu, sorbové a benzoové kyseliny v potravinových materiálech. Vzorek se extrahuje nebo naředí vodou. V případě potřeby je roztok vzorku s umělými sladidly přečištěn pomocí extrakce na tuhou fázi nebo pomocí Carrezova činidla. Sladidla v testovaném roztoku vzorku jsou separována pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s reverzní fází a stanovena spektrofotometricky při vlnové délce 220 nm. Pro různé potraviny jsou uvedeny hodnoty opakovatelnosti a reprodukovatelnosti vypočtené na základě mezilaboratorního porovnání. Mezilaboratorní testy byly provedeny pro acesulfam-K v materiálech: marcipán, bílý jogurt, ovocný jogurt, nápoj z pomerančové šťávy, kola, šlehačka a džem, pro aspartam v marcipánu, ovocném jogurtu, nápoji z pomerančové šťávy, nápoji s pomerančovou příchutí, kole, džemu a polotovaru pro přípravu koláčů, pro sodnou sůl sacharinu v materiálech: marcipán, bílý jogurt, ovocný jogurt, pomerančový džus, nápoj z pomerančové šťávy, kola, šlehačka a džem."

Zpět

Copyright DTO CZ s.r.o.