Nepřihlášený uživatelKOŠÍK : 0.00 Kč (počet položek : 0)

MENU

  • Titulní strana
  • Košík
  • Novinky
  • Ke stažení

Hledání

    

Sortiment - NORMY

  • Normy ČSN
  • Aktuální nabídka
  • Starší nabídky
  • Jak nakupovat

Sortiment - OSTATNÍ

  • Publikace ČNI (1)
  • Normy TPG (1)
  • Normy TNV (76)
  • Ekonomika (17)
    - SAGIT (15)
    - ANAG (1)
    - GRADA (1)
    - Ostatní (0)
  • Zdvihací zařízení (22)
  • Literatura manažer (10)
    - Jakost (3)
    - Obchod (5)
    - Různé (2)
  • Publikace ekologie (0)
  • Doplňkový prodej (1)
    - Publikace DTO CZ (0)
    - Různé (1)

OBJEDNÁVKY

  • Stav objednávky

PŘIHLÁŠENÍ

Jméno:
  Heslo:

  • Registrace
  • Zapomenuté heslo

DŮLEŽITÉ INFORMACE

  • Aktuální ceník norem
  • Obchodní podmínky
  • Ochrana osobních dat
  • FAQ nejčastější dotazy
  • Kde nás najdete

Ostatní

Tyto stránky jsou kompatibilní s
IE 6 a výše, Opera 9.02.

 

Detail zboží

560025 - ČSN EN 1988-2 - Potraviny - Stanovení siřičitanu - Část 2: Enzymatická metoda

Název : 560025 - ČSN EN 1988-2 - Potraviny - Stanovení siřičitanu - Část 2: Enzymatická metoda
Označení normy : ČSN EN 1988-2
Katalogové číslo : 54435
Třídící znak : 560025
Účinnost : 1999-01-01
Věstník : 1998.12
Strany : 16
Cena :228.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 228.00 Kč
ks
ANOTACE

"ČSN EN 1988-2


Norma je českou verzí evropské normy EN 1988-2:1998. Evropská norma EN 1988-2:1998 má status české technické normy. Tato evropská norma se skládá z následujících částí: Část 1 - Optimalizovaná Monier-Williamsova metoda, 2 - Enzymatická metoda. Siřičitan může být použit ke konzervaci potravin. Za účelem minimalizace možných negativních účinků na zdraví je v mnoha zemích používání siřičitanu v potravinách regulováno. proto bylo vyvinuto mnoho metod ke zjištění přítomnosti siřičitanu a stanovení jeho množství v různých druzích potravin. Tato norma popisuje enzymatickou metodu stanovení obsahu siřičitanu (jako oxid siřičitý) v potravinách. Ostatní sloučeniny síry jako sírany, sulfidy nebo thiosírany neruší stanovení obsahu siřičitanu. Karbonylsiřičitanové komplexy reagují jako volné siřičitany. Isothiokyanáty, vyskytující se např. v hořčici, ruší stanovení siřičitanů. Tuto metodu nelze použít pro zelí, sušený česnek, sušenou cibuli, zázvor, pórek a sojové bílkoviny. Bylo dokázáno, že analýzy izolovaných sojových bílkovin vedou k falešně pozitivním výsledkům. Princip metody i postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje základní postupy pro stanovení kontaminantu potravin významného pro hygienu výživy. ČSN EN 1988-1 (56 0025) byla vydána v prosinci 1998."

Zpět

Copyright DTO CZ s.r.o.