Detail zboží
560019 - ČSN EN 13191-1 - Potraviny s nízkým obsahem tuku - Stanovení reziduí bromidů - Část 1: Stanovení celkového obsahu bromidů jako anorganických bromidů | ||
Název : 560019 - ČSN EN 13191-1 - Potraviny s nízkým obsahem tuku - Stanovení reziduí bromidů - Část 1: Stanovení celkového obsahu bromidů jako anorganických bromidů
Označení normy : ČSN EN 13191-1 Katalogové číslo : 63322 Třídící znak : 560019 Účinnost : 2002-01-01 Věstník : 2001.12 Strany : 16 | ||
Cena : | 228.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 228.00 Kč | |
ANOTACE "ČSN EN 13191-1 Tato norma specifikuje plynově-chromatografickou (GC) metodu pro stanovení residuí bromidů (včetně přítomnosti residuí organického bromu) jako anorganických bromidů v potravinách s nízkým obsahem tuku. Metoda je použitelná pro řepu, mrkev, cikorku, čekanku, obilniny, hlávkový salát, brambory, špenát, jahody a rajčata. Zkouška spočívá v mineralizaci vodně-ethanolického extraktu zkušebního vzorku v přítomnosti hydroxidu sodného, získaný popel je pak rozpuštěn v kyselině sírové a působením ethylenoxidu v diisopropyletheru je převeden na 2-bromethanol, který se stanoví metodou plynové chromatografie ve spojení s detektorem elektronového záchytu. Metoda byla řádně validována mezilaboratorními testy na hlávkovém salátu pěstovaném na půdě ošetřené bromidy; jsou uvedeny meze opakovatelnosti a reprodukovatelnosti na dvou koncentračních hladinách. " |