Nepřihlášený uživatelKOŠÍK : 0.00 Kč (počet položek : 0)

MENU

  • Titulní strana
  • Košík
  • Novinky
  • Ke stažení

Hledání

    

Sortiment - NORMY

  • Normy ČSN
  • Aktuální nabídka
  • Starší nabídky
  • Jak nakupovat

Sortiment - OSTATNÍ

  • Publikace ČNI (1)
  • Normy TPG (1)
  • Normy TNV (76)
  • Ekonomika (17)
    - SAGIT (15)
    - ANAG (1)
    - GRADA (1)
    - Ostatní (0)
  • Zdvihací zařízení (22)
  • Literatura manažer (10)
    - Jakost (3)
    - Obchod (5)
    - Různé (2)
  • Publikace ekologie (0)
  • Doplňkový prodej (1)
    - Publikace DTO CZ (0)
    - Různé (1)

OBJEDNÁVKY

  • Stav objednávky

PŘIHLÁŠENÍ

Jméno:
  Heslo:

  • Registrace
  • Zapomenuté heslo

DŮLEŽITÉ INFORMACE

  • Aktuální ceník norem
  • Obchodní podmínky
  • Ochrana osobních dat
  • FAQ nejčastější dotazy
  • Kde nás najdete

Ostatní

Tyto stránky jsou kompatibilní s
IE 6 a výše, Opera 9.02.

 

Detail zboží

569611 - ČSN ISO 22003-2 - Bezpečnost potravin - Část 2: Požadavky na orgány provádějící hodnocení a certifikaci produktů, procesů a služeb, včetně auditu systému bezpečnosti potravin

Název : 569611 - ČSN ISO 22003-2 - Bezpečnost potravin - Část 2: Požadavky na orgány provádějící hodnocení a certifikaci produktů, procesů a služeb, včetně auditu systému bezpečnosti potravin
Označení normy : ČSN ISO 22003-2
Katalogové číslo : 516967
Třídící znak : 569611
Účinnost : 2023-07-01
Věstník : 2023.06
Strany : 44
Převzata :převzetím originálu - v angličtině
Cena :438.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 438.00 Kč
ks
ANOTACE

"ČSN ISO 22003-2


Tento dokument doplňuje normu ISO/IEC 17065. Specifikuje pravidla použitelná pro audit systému bezpečnosti potravin (FSS) a certifikaci produktů, procesů a služeb splňujících požadavky certifikačního schématu, který je založen na mezinárodně uznávaných zásadách bezpečnosti potravin (např. CODEX Obecné zásady hygieny potravin) a zahrnuje prvky systému managementu.

Tento dokument se nevztahuje na certifikace, které jsou založeny výhradně na zkoušení produktů (např. prováděné organizací uplatňující ISO/IEC 17025) nebo na inspekci (např. prováděné organizací uplatňující ISO/IEC 17020), a nevztahuje se na schémata bezpečnosti potravin založená na ISO/IEC 17065, které nezahrnují jak mezinárodně uznávané zásady bezpečnosti potravin, tak prvky systému managementu.

Poskytuje také potřebné informace a jistotu zákazníkům ohledně způsobu, jakým byla udělena certifikace jejich dodavatelům.

Certifikace FSS je činností posuzování shody třetí stranou (jak je popsáno v ISO/IEC 17000:2020, 4.3) a orgány provádějící tuto činnost jsou orgány posuzování shody třetí stranou.
POZNÁMKA - Tento dokument lze použít jako kriteriální dokument pro akreditaci nebo vzájemné posuzování certifikačních orgánů, které usilují o to, aby byly uznány jako kompetentní k certifikaci toho, že produkty, procesy a služby organizace a její FSS splňují požadavky certifikačního schématu. Je rovněž určen k použití jako kriteriální dokument regulačních orgánů a průmyslových konsorcií, které se zabývají přímým uznáváním certifikačních orgánů za účelem certifikace, že FSS organizace splňuje požadavky certifikačního schématu. Některé z jeho požadavků mohou být užitečné i pro další strany zapojené do posuzování shody takových certifikačních orgánů a do posuzování shody orgánů, které se zavazují certifikovat shodu FSS s dodatečnými kritérii.

Certifikace FSS nepotvrzuje bezpečnost nebo způsobilost produktů organizace v potravinovém řetězci. Certifikace však vyžaduje, aby organizace prostřednictvím svého systému FSS splňovala všechny příslušné zákonné a regulační požadavky týkající se bezpečnosti potravin."

Zpět

Copyright DTO CZ s.r.o.