Nepřihlášený uživatelKOŠÍK : 0.00 Kč (počet položek : 0)

MENU

  • Titulní strana
  • Košík
  • Novinky
  • Ke stažení

Hledání

    

Sortiment - NORMY

  • Normy ČSN
  • Aktuální nabídka
  • Starší nabídky
  • Jak nakupovat

Sortiment - OSTATNÍ

  • Publikace ČNI (1)
  • Normy TPG (1)
  • Normy TNV (76)
  • Ekonomika (17)
    - SAGIT (15)
    - ANAG (1)
    - GRADA (1)
    - Ostatní (0)
  • Zdvihací zařízení (22)
  • Literatura manažer (10)
    - Jakost (3)
    - Obchod (5)
    - Různé (2)
  • Publikace ekologie (0)
  • Doplňkový prodej (1)
    - Publikace DTO CZ (0)
    - Různé (1)

OBJEDNÁVKY

  • Stav objednávky

PŘIHLÁŠENÍ

Jméno:
  Heslo:

  • Registrace
  • Zapomenuté heslo

DŮLEŽITÉ INFORMACE

  • Aktuální ceník norem
  • Obchodní podmínky
  • Ochrana osobních dat
  • FAQ nejčastější dotazy
  • Kde nás najdete

Ostatní

Tyto stránky jsou kompatibilní s
IE 6 a výše, Opera 9.02.

 

Detail zboží

560073 - ČSN EN 17641 - Potraviny - Multimetoda pro stanovení aflatoxinů, deoxynivalenolu, fumonisinů, ochratoxinu A, T-2 toxinu, HT-2 toxinu a zearalenonu pomocí LC-MS/MS

Název : 560073 - ČSN EN 17641 - Potraviny - Multimetoda pro stanovení aflatoxinů, deoxynivalenolu, fumonisinů, ochratoxinu A, T-2 toxinu, HT-2 toxinu a zearalenonu pomocí LC-MS/MS
Označení normy : ČSN EN 17641
Katalogové číslo : 516175
Třídící znak : 560073
Účinnost : 2023-03-01
Věstník : 2023.02
Strany : 52
Převzata :vyhlášením ve Věstníku - v angličtině
Cena :541.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 541.00 Kč
ks
ANOTACE

"ČSN EN 17641


This document describes a method using isotopically labelled standards for the quantitative determination of aflatoxins B1, B2, G1, G2 and M1 (AFB1, AFB2, AFG1, AFG2 and AFM1), ochratoxin A (OTA), deoxynivalenol (DON), zearalenone (ZEN), T-2 and HT-2 toxins (T-2 and HT-2) and fumonisins B1 and B2 (FB1 and FB2) in foods by liquid chromatography (LC) coupled with tandem mass spectrometry (MS/MS).

A specific immunoaffinity column (IAC) clean-up is needed for aflatoxins (AFs) and OTA in food intended for infants and young children (e.g. infant cereals, milk-based powders), in spices, in dried fruits and in nuts.

The method has been validated through an intercollaborative study on different commodity groups: cereals and cereal-based products including food for infant and young children, nuts, spices, dried fruits and milk powder. The measuring range of each mycotoxin in these naturally contaminated and/or spiked food samples were:
AFB1: 0,085 7 µg/kg - 11,4 µg/kg;
AFB2: 0,079 2 µg/kg - 12,5 µg/kg;
AFG1: 0,062 8 µg/kg - 20,9 µg/kg;
AFG2: 0,052 0 µg/kg - 15,0 µg/kg;
AFM1: 0,034 2 µg/kg - 0,110 µg/kg;
OTA: 0,448 µg/kg - 17,2 µg/kg;
DON: 45,2 µg/kg - 743 µg/kg;
ZEN: 9,57 µg/kg - 131 µg/kg;
T-2: 10,3 µg/kg - 57,9 µg/kg;
HT-2: 9,50 µg/kg - 81,8 µg/kg;
FB1: 31,1 µg/kg - 4 260 µg/kg;
FB2: 44,2 µg/kg - 1 300 µg/kg.

The measuring ranges of the method for each mycotoxin/matrix combination are given in Table 8."

Zpět

Copyright DTO CZ s.r.o.