Detail zboží
569600 - ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin - Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci | ||
Název : 569600 - ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin - Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci
Označení normy : ČSN EN ISO 22000 Katalogové číslo : 507475 Třídící znak : 569600 Účinnost : 2019-06-01 Věstník : 2019.05 Strany : 64 | ||
Cena : | 564.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 564.00 Kč | |
ANOTACE "ČSN EN ISO 22000 Tento dokument specifikuje požadavky na systém managementu bezpečnosti potravin (FSMS) umožňující organizaci, která je přímo nebo nepřímo zapojena v potravinovém řetězci: a) plánovat, zavádět, používat, udržovat a aktualizovat systém FSMS poskytující produkty a služby, které jsou v souladu s jejich zamýšleným použitím bezpečné; b) prokazovat soulad s příslušnými požadavky zákonů a předpisů na bezpečnost potravin; c) hodnotit a posuzovat oboustranně odsouhlasené požadavky zákazníků na bezpečnost potravin a prokazovat shodu s těmito požadavky; d) efektivně sdělovat zainteresovaným stranám v potravinovém řetězci záležitosti bezpečnosti potravin; e) zajišťovat, aby organizace plnila svoji stanovenou politiku bezpečnosti potravin; f) prokazovat shodu relevantním zainteresovaným stranám; g) usilovat o certifikaci nebo registraci systému FSMS externí organizací nebo provádět sebehodnocení nebo vydat vlastní prohlášení o shodě s tímto dokumentem. Všechny požadavky tohoto dokumentu jsou generické a jsou určeny k použití všemi organizacemi v potravinovém řetězci bez ohledu na jejich velikost a složitost. Mezi organizace, které jsou přímo či nepřímo zapojeny, mimo jiné patří výrobci krmiv, výrobci potravy pro zvířata, organizace pro sklizeň planě rostoucích rostlin a odchyt divoce žijících zvířat, zemědělci, výrobci složek potravin, výrobci potravin, maloobchodníci a organizace poskytující služby pro potravinářství, cateringové služby, čisticí a sanitační služby, doprava, skladování a distribuční služby, dodavatelé zařízení, čisticích a dezinfekčních prostředků, obalových materiálů a jiných materiálů přicházejících do styku s potravinami. Tento dokument umožňuje každé organizaci, včetně malých a/nebo méně rozvinutých organizací (např. malých farem, malých firem pro balení a distribuci, malých maloobchodních prodejen nebo stravovacích služeb), zavádět externě vyvíjené prvky do svého systému FSMS. Pro splnění požadavků tohoto dokumentu se mohou používat interní a/nebo externí zdroje." |