Detail zboží
560626 - ČSN EN ISO 18593 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metody specifikující techniky vzorkování z povrchů | ||
Název : 560626 - ČSN EN ISO 18593 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metody specifikující techniky vzorkování z povrchů
Označení normy : ČSN EN ISO 18593 Katalogové číslo : 507262 Třídící znak : 560626 Účinnost : 2019-06-01 Věstník : 2019.05 Strany : 20 | ||
Cena : | 228.00 Kč (DPH= 0%), s DPH= 228.00 Kč | |
ANOTACE "ČSN EN ISO 18593 Tento dokument specifikuje horizontální metody pro techniky odběru vzorků za použití kontaktních ploten, stěrových tampónů, houbiček a plachetek z povrchů v prostředí potravinového řetězce za účelem zjištění přítomnosti a počtu kultivovatelných mikroorganismů, jako jsou patogenní nebo nepatogenní bakterie nebo kvasinky a plísně. POZNÁMKA: Termín "prostředí" značí jakoukoli položku, která přichází do kontaktu s potravinářským výrobkem nebo může představovat zdroj kontaminace či rekontaminace; například materiál, výrobní prostory nebo pracovníci. Tento dokument se nevztahuje na validaci čistících a dezinfekčních postupů. Tento dokument se nevztahuje na techniky vzorkování pro vzorky z prvovýroby, které jsou zahrnuty v ISO 13307. Techniky vzorkování jatečně upravených těl jsou uvedeny v ISO 17604. Techniky vzorkování pro analýzu norovirů a viru hepatitidy A jsou uvedeny v ISO 15216-1. Tento dokument neřeší frekvenci vzorkování, počet vzorkovaných míst nebo potřebu střídat vzorkovaná místa, neboť toto je voleno případ od případu." |